1 Nov 2014

DE 10 BEDSTE FILM TIL CPH:DOX


I dag giver jeg ordet videre til min dygtige roomie Natalia Szwebs, som arbejder som event coordinator på dokumentarfilm festivallen CHP:DOX. Programmet er spækket med spændende film. Efter programlanceringen er jeg hooked på dokumentarfilm og vil anbefale alle at tage et kig forbi mindst en fremvisning på filmfestivallen.


Natalia har allerede set samtlige film, som spilles på festivallen, så hun kan om nogen anbefale de bedste af de bedste. Læs med, her kommer Natalias bud på ti must see film:

The Look of Silence
cph:dox natalia szwebs
Joshua Oppenheimer er en instruktør, som jeg personligt ser rigtig meget op til – både fordi han er en fantastisk instruktør, men især fordi fremgangsmåden i hans dokumentarer er banebrydende, tankevækkende og fuldstændig genial. ’The Look of Silence’ er opfølgeren til ’The Act of Killing’, hvori han kontroversielt nok lader en flok mordere involveret i 60ernes folkemord i Indonesien genopføre deres ugerninger som farvestrålende fiktioner. I ’The Look of Silence’ skildrer han historien, men fra den anden side – nemlig ofrenes.


Ekstra: Joshuas kommer selv til premieren d. 9/11 i Grand.


Point & Shoot
cph:dox natalia szwebs
Se en excentrisk ung mand med OCD, som har boet med sin mor det meste af sit liv, drage ud til Libyen for at slutte sig til krigen og filme det hele på frontlinjen. Inspireret af computerspil og adventurefilm, beslutter Matthew Vandyke sig for at tage en manddomsrejse på motorcykel rundt i Mellemøsten udstyret med et videokamera. Han er fantastisk nørdet, ufrivilligt morsom, men er samtidig også som krigsturist med til at skildre alvoren i Mellemøsten med helt vanvittige twists undervejs. En af årets vildeste historier!!


E-Team
cph:dox natalia szwebs
Der er én regel, som er allervigtigst i verden – og det er menneskets ret til at leve. The E-Team fra Human Rights Watch er altid først på pletten blandt civile krige og konflikter til at dokumentere og hjælpe. Filmen er fantastisk, for kameraet er med hele vejen i deres intense arbejde – når de smugler sig ind i Syrien for at dække Assads borgerkrig og når der sprænger en bombe lige uden for vinduet. Dette er én af mine yndlingsfilm og en af mine største anbefalinger på CPH:DOX!Ekstra: Den 13/11 kan du møde to af filmens hovedpersoner fra Human Rights Watch!

Just Eat It
cph:dox natalia szwebs
Her er en film, som er rigtig tankevækkende – og selvom vi i Danmark er meget bevidste om problemet og arbejder aktivt imod det, er der stadig lang vej… Den handler nemlig om madspild og det at skralde. Et amerikansk ægtepar beslutter sig i et halvt år for at leve af skraldet mad. Mængderne af mad er grusomme og skrækindjagende, retterne de tryller frem brillante og den nye indsigt i verdens enorme madspild utroligt øjenåbnende! Og samtidig er den også vildt spændende og lækkert filmet!


Ekstra: Den 14/11 vises filmen i den endnu ikke åbnede Netto på Rådhuspladsen med paneldebat og forskellige madspildshappenings!

Beyond the Brick – a Brickumentary
cph:dox natalia szwebs
LEGO er so ten years ago – skulle man tro! Men den her film viser et bredt spektrum af hele LEGO-universet, og efter du har set den, får du lyst til selv at bygge og være kreativ. Arkitekter, designere, kunstnere, performance-kunstnere, filmskabere, fotografer og adult fans benytter sig af klodserne og jeg kan love for en sjov og glædelig filmoplevelse!

Ekstra: Den 9/11 i Palads får du desuden efter filmen lov til selv at lege med LEGO-klodser.

The Immortalists
cph:dox natalia szwebs
Her er én af mine ultimative favoritter! To videnskabsmænd har måske fundet nøglen til evigt liv. De har begge en teori om, hvordan de ved moderne teknologi vil opnå udødelighed. Filmen er spændende, sjov, ekstremt informativ, men stiller også et utroligt interessant spørgsmål - hvorfor er det evige liv så dragende og hvorfor vil vi undgå en dag at ældes og dø? Hvilke etiske og eksistentielle konsekvenser er der ved det evige liv?
Ekstra: Kom til visningen den 10/11, hvor filmen vises i Koncertkirken på Blågårdsplads.

The Ceremony
cph:dox natalia szwebs
Sadomasochisme er en ting, du enten fascineres eller skræmmes af – og for de fleste er frygten i det ukendte nok gældende. Jeg har valgt ’The Ceremony’, fordi den forvandlede min egen nysgerrighed til respekt og gav mig et indblik i den lukkede, eksklusive top af det franske, sadomasochistiske miljø. Filmens 83-årige franske diva, Catherine Robbe-Grillet har ophøjet sadomasochistiske rollespil til en kunstform, som er mindst ligeså psykologisk, som den er seksuel. Og filmen lader uden fordomme sit lys skinne på en verden, der ellers kan være meget svær at forstå for udefrakommende.

Ekstra: Den 13/11 kan du møde Catherine selv, kl. 19.15 i Grand.

Palestine Marathon
cph:dox natalia szwebs
Her er en film, der midt i konflikt og diskrimination, giver håb og bringer tårer frem i øjnene. De to danske kvinder - Signe Fischer og Lærke Hein arrangerer et maratonløb i Palæstina – nok det mest betændte konfliktområde i verden. De kæmper for alles ret til at løbe – især kvinders, som ellers er blevet forbudt at deltage i maratonløb. Se hvordan det lykkes dem at gennemføre maratonløbet og lær også om Right to Movement, hvor de fortsat arrangerer løb og kæmper for menneskerettigheder. Personligt bliver jeg inspireret af deres stærke viljestyrke, gåpåmod og kærlighed til dem i nød.

Ekstra: Den 8/11 er verdenspremiere og du kan møde Signe og Lærke samt medvirkende fra dokumentaren til palæstinensisk reception efter filmen!

A Cup of Tea
cph:dox natalia szwebs
Måske i har lagt mærke til, at jeg er glad for skæve, excentriske dokumentarer, som skiller sig ud fra resten. Her er endnu én, nemlig ’A Cup of Tea’, hvor Gunnar Hall Jensen finder løsningen på det moderne livs stress: at opføre et japansk tehus i de norske fjelde. Wabi-sabi er hans udgangspunkt, som er den japanske livsfilosofi, der går ud på det uperfekte og flygtige som kunst. Med midtvejskrise og mavesår trækker han sig tilbage til skovene, hvor han kan nyde en kop te og meditere over livet i ensomhed. Den er fyldt med humor, skovenes skønhed og eksistentiel selvransagelse.

Ekstra: Den 12/11 serverer Sing Tehus en kop te i anledningen og serverer den efter alle kunstens regler!

Cirkusdynastiet
cph:dox natalia szwebs
Som barn elsker man jo cirkus, og hvis ikke man elsker det, så er man i hvert fald fascineret af de smukke artister, gymnaster, storslåede dyr, spraglende farver, kostumer og dekorationer. Og i den her film, kommer man bag om scenerne på nordens største cirkus – Cirkus Arena, hvor man får indblik i et kærlighedsdrama mellem Cirkus Arenas unge kronprins, Patrick Berdino og den smukke cirkusartist Merrylu Casselly. Filmen er dramatisk, fyldt med glæde og sorg og holder én siddende på kanten af dit sæde.


Ekstra: Se den i et cirkustelt den 8/11 kl. 19.30! Sted: Cirkuspladsen på BellahøjSe hele programmet og bestil billetter på CPH:DOX. - God fornøjelse.

0 kommentarer:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mie Dina 2012 | Blogger Template by Sherica Ocbania -